Filmas “Enerģijas krustceles” pirmizrāde

23. novembrī Ikšķilē tiks demonstrēta vides filma “Enerģijas krustceles”. Tieši projekta “Zaļās filmas un spēle Mobility” ietvaros filma ir tulkota latviski un sagatavoti subtitri.

Filma ir dziļš ieskats ASV kultūrā, ekonomikā un gaidāmajās problēmās, kuras neizbēgami ietekmēs arī pārējo pasauli.  Par globālajām problēmām un to risinājumiem stāsta pasaules vadošie eksperti, sabiedrisko organizāciju pārstāvji un uzņēmēji, kas atbalsta zaļo dzīvesveidu. Lai gan filma koncentrējas uz situāciju ASV, tā ir vienlīdz būtiska arī citiem pasaules reģioniem, jo sniedz labu ieskatu esošajā situācijā un nākotnes risinājumos.

Informācija no filmas mājaslapas:

Zemes iedzīvotāju skaitam augot un palielinoties nepieciešamībai pēc enerģijas, resursu izsmelšana un globālā sasilšana ir kļuvušas par mūsdienu civilizācijas visbūtiskākajām problēmām. Vairums ekspertu piekrīt, ka, globālajai naftas ieguvei sasniedzot maksimumu un pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu, būtiski mainīsies industrializētās pasaules iekārta tuvākajos 15 gados. Ir skaidrs, ka, lai mūsdienu sabiedrība varētu izdzīvot, mums jāmaina attīstības kurss pēc iespējas ātrāk. Zinātnieki un eksperti atzīst, ka atjaunojamās enerģijas izmantošana, piemēram, saules un vēja enerģija, apvienojumā ar augstākas efektivitātes tehnoloģijām būs galvenie faktori dzīves kvalitātes nodrošināšanai un ilgtspējīgas pasaules radīšanā mūsu bērniem.

“Enerģijas krustceles: degoša nepieciešamība mainīt kursu”

(Energy Crossroads: a burning need to change course; 2007, 54 min, ASV)

Demonstrēšana 23. novembrī (otrdien) 19:00
Ikšķiles vidusskolas aktu zālē (ieeja no pasta puses)

Subtitri latviešu valodā!

Pēc filmas paredzēta diskusija par redzēto.

Ieeja BEZ MAKSAS

Pasākums noris ar Ikšķiles novada pašvaldības un Ikšķiles vidusskolas atbalstu.

Pilnu pasākumu kalendāru skatīt: http://parmainupilseta.wordpress.lv/filmas/

Sīkāk par projektu lasīt: http://wp.me/pRcz4-4D

Komentēt